De volgende Hygieia award wordt in 2019 uitgereikt.

Algemeen

Poster & Pitch

Waar is dat bijzondere gedragsbeïnvloedende kwaliteitsproject, die ongelofelijk praktische oplossing voor een lang bestaand infectierisico, dat ei van Columbus? Misschien is jouw verbetering, jouw oplossing, onderzoeksresultaat, scholingsactiviteit of wat dan ook, wel net datgene waar al jouw collega’s op zitten te wachten. Laat het je collegae weten zodat zij ook daarmee aan de slag kunnen om te werken aan een nog betere infectiepreventie. En wees eerlijk, wat is er nu mooier om jouw kennis en ervaringen te delen? Helemaal via zo’n prestigieuze wedstrijd als de Hygieia Award? Kun je er ook nog een hele mooie prijs mee winnen! Bijvoorbeeld die juryprijs van 1500 euro. Of de publieksprijs van 1000 euro. Je kunt ze zelfs beide winnen!

Voor 2019 hebben we wat gesleuteld aan de spelregels. Zo verwachten we geen uitgebreide verslagen meer, maar vragen we om een in-het-oog-springende-poster en een korte samenvatting. Juryleden zullen de inzendingen kritisch beoordelen en er feedback op geven. Je krijgt vervolgens de gelegenheid om zo nodig je inzending aan te passen waarna de VHIG-leden middels een enquête hun oordeel kunnen geven. De hoogst scorende collegae (minimaal drie, maximaal vijf inzenders) worden uitgenodigd om hun inzending tijdens het VHIG-congres in 2019 te pitchen in maximaal 5 minuten!

Dit vraagt om de kunst van het weglaten. Wat wil je nu precies overbrengen? Waar zit je boodschap? Wat is de essentie? En, hoe vat je dat visueel samen?

De HYGIEIA AWARD is een tweejaarlijkse prijs vanuit de VHIG, die in 2013 voor het eerst is uitgereikt. Het werd daarmee de opvolger van de jarenlang door de VHIG en een externe sponsor geïnitieerde en uitgereikte Infectiepreventieprijs.

Doel van de prijs is het stimuleren van deskundigen infectiepreventie tot het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Ideeën die op een innoverende, creatieve wijze een bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteitsverbetering van hygiëne en infectiepreventie. Of het nu gaat om een onderzoek, een kwaliteits- of veiligheidsproject, een scholings-/opleidingsplan, dat maakt niet zo veel uit. Als het maar voldoet aan een aantal spelregels (zie onder ‘spelregels’).

 
Hygieia

 In de Griekse mythologie was Hygieia de godin van de gezondheid, porperheid en hygiëne. Zij was één van de dochters van Asklepios, god van de geneeskunde en genezing en Epione, de godin van de pijnverzachting.

Hygieia is daarmee als symbool nog steeds verbonden aan hygiëne en infectiepreventie. Haar borstbeeld is dan ook een onderdeel van de HYGIEIA AWARD.