Via deze pagina wordt u geïnformeerd over nieuwe/gereviseerde richtlijnen of normen waaraan deskundigen infectiepreventie hebben meegewerkt mét goedkeuring van de VHIG en gedragen door de VHIG. Ook verzoeken tot meelezen of -ontwikkelen van richtlijnen of normen worden op deze pagina vermeld. Houd ze goed in de gaten! 


Richtlijnen


Herziene LCI-richtlijn ‘Staphylococcus aureus-infecties inclusief MRSA-infecties en dragerschap’

is definitief vastgesteld en online gepubliceerd op:
https://lci.rivm.nl/richtlijnen/staphylococcus-aureus-infecties-inclusief-mrsa-infecties-en-dragerschap


Richtlijn controle op microbiologische veiligheid van thermolabiele flexibele GI endoscopen, 2018

Download de norm


 Gevraagde bijdragen richtlijnontwikkeling


8 februari 2019 

Gevraagd leden die willen deelnamen aan het ontwikkelen van de kwaliteitsstandaard Zorginfecties.

Lees hier de oproep en de leidraad voor kwaliteitsstandaarden.

Opgeven kan tot 15 februari 2019.

Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


14 december 2018

VCCN heeft gezamenlijk met VHIG een conceptrichtlijn opgesteld voor het ‘monitoring van OK’s in gebruik’. Deze richtlijn richt zich in het eerste deel op het monitoren van de kritische proces parameters van de luchtbehandelingsinstallatie van een OK of opdekruimte. In het tweede deel wordt ingegaan op mogelijkheden voor de monitoring van de reinheidsparameters van de lucht tijdens bedrijf, zoals deeltjes en kolonievormende eenheden.

De richtlijn is bedoeld als hulp bij het monitoren van OK’s en opdekruimtes en wil op geen enkele wijze een algemeen toets criterium vastleggen voor de reinheidsprestaties van de lucht tijdens bedrijf.

VCCN en VHIG zoeken voor deze richtlijn een passend draagvlak en daarom is deze richtlijn in publiek ter commentaar aangeboden.

Vanwege uw positie als beroepsgroep ten opzichte van het operatieve proces hechten wij er speciaal belang aan uw commentaar op de richtlijn te vernemen.

Voor het indienen van commentaar verzoeken wij u uw bemerkingen op het bijgevoegde reactieformulier in te dienen en uiterlijk 14 februari 2019  naar het volgende e-mail adres te retourneren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Download de richtlijn

Download het reactieformulier


 27 december 2018

De richtlijn Prikaccidentie 2019 stond open voor commentaar tot 30 januari 2019.
Wie wil deze richtlijn goed doorlezen en voorzien van commentaar?

Download de concept richtlijn

Closed.